Höstens första kurs var Statistik för miljövetare. Under sommaren var jag inte ett dugg nervös, programering, koder, statistik, hur svårt kan det vara när det desutom det är ett program som gör allt åt dig? Det var typ mina tankar helgen innan kursstart. Åh hahaha naiv, det var en helt del att lära in ändå och framför allt så många nya begrepp! Denna kurs var väldigt intesnsiv också för behövde vara i skolan minst 4 dagar i veckan och det var väldigt snabb takt. föreläsnignar, läsa teori, övningsuppgifter där man skulle koda och göra statistik analys med hjälp av R studio och därefter göra rapport av resultatet och lämna in fullständiga rapporter med inledning, metod, resultat, diskussion och slutsats. Det var ju 6 st övningsuppgifter, så 2 i veckan ungefär! Utöver det hade vi även GIS en gång i veckan där vi skulle göra en egen karta enligt instruktioner och skriva en kort text till kartorna och lämna in. Kursen avslutades även med en tenta och projektarbete (rapport och en presentation). Det var en hel del som sagt men det gick bra, man lär sig snabbare än vad man tror.
Fem veckor in på terminen hade vi utvecklingsteori....såg inte alls fram emot kursen innan och det förändrades verkligen inte. Den kursen var så mastig och grötig, det var så oklart, mycket att läsa, mycket att tänka, dra kopplingar, diskutera teorier. Politik/ekonomi har inte vart någon favorit ämne...
Upplägget var 3-5 frågor per seminarie under 4 veckor där efter en tenta. Hade man läst lite och förberett ett svar till frågorna var seminarierna hur smidiga som helst, däremot var tentan lite jobbig för essä frågorna var svåra att tolka + att jag var så trött på kursen att jag inte ens orkade förbereda mig inför tentan, som jag för övrigt inte klarade haha! omtenta i AUGUSTI! (för jag orkar inte ta tag i det tidigare).
Nu har vi haft Politik och styrning i några veckor och snart har vi tenta. Kursen hade 2 inlämningsuppgifter och 3 seminarium. Första inlämningen var en kommunstudie, vi valde att studera vidare utvecklingsplanen för Hanige kommun och jämföra synergier och konflikter med några miljömäl och Regionutvecklingsplanen för Stockholm. Kul och rätt lätt, men hade också en toppen grupp med väldigt få komunikations problem. oftast förstod vi varandra väldigt snabbt så det gick bra! Kommunstudien avslutades med en presentation. Andra inlämningen handlade om att vi skulle diskutera en text som påven skrivit och parisavtalet. Om en vecka har jag tenta och det är skönt att vi har fått betyg på inlämningarna. Så nu kan jag fokusera helt och hållet på att plugga till tentan, denna ska jag få G på även om det är politik.
Terminen avslutas med nästa kurs Befolkning, kultur och miljö, ser fram emot den och berättar mer om det i nästa inlägg :)